Tamperelainen elokuvaohjaaja Katariina Lillqvist tekee omiinsa ja Hannu Salaman käsikirjoituksiin perustuvan animaatioelokuvan Uralin perhonen, jossa Marsalkka Mannerheim esiintyy mm. homona korseteissa ja kentaurina.Aamulehti 23.2.

En ymmärrä miksi moista rienausta pitää mennä yleensä tekemään ja osittain julkisella rahoituksella (YLE mukana). YLE jopa miettii leffan esittämistä tämän vuoden itsenäisyyspäivänä... sepä olisi taas loistavaa kunnioitusta Suomen sotaveteraaneille. YLElle on taloushuolia, mutta moiseen törkyyn kyllä riittää rahaa.

Olen samaa mieltä, kuin Suomen Marsalkka Mannerheimin perinnesäätiön toiminnanjohtaja Janne Kosonen. Kosonen sanoi tämän päivän Ilta-Sanomissa mm. Suomessa on vielä paljon ihmisiä, joita Mannerheimin esittäminen tällaisissa yhteyksissä loukkaa. Hän myös totesi, ettei tuollaista elokuvaa pitäisi esittää ollenkaan.

Katariina Lillqvist totesi Mannerheimista myös, että hän hävisi kaikki sotansa paitsi sen, jonka kävi omaa kansaansa vastaan.

Ilman Mannerheimia ja veteraaneja Suomi olisi ollut n. 50 vuotta Neuvostoliiton autonominen tasavalta kuten Balttian maat.