1540770.jpg Tänään vietettin hienoa musiikki-iltaa Rauman kaupunginteatterissa, kun esiintymässä oli Lännen-Jukka String Band.

Ilta alkoi tosin pienellä dvd-esityksellä, YLEn tosi tarina, kertomuksen päähenkilöt olivat Haapalan pojat Michiganista, Lännen-Jukan tarinan jonkinlaiset esikuvat. Nuo Haapalat, jotka ovat jo yli 80-vuotiaita suomalaissiirtolaisten jälkeläisten poikia. He puhuivat vielä suomea, joskin vähän vanhahtavaa.

Sitten, kun tuo dvd-esitys päättyi, niin estradille nousi itse päätähdet eli Lännen-Jukka String Band, Jukka Karjalainen: laulu ja banjo, Ninni Poijärvi: viulu ja taustalaulu ja Mika Kuokkanen: kitara ja taustalaulu.

Bändi on  käynyt melko useasti reilun vuoden aikana Raumalla ja tänäänkin Rauman kaupunginteatterin sali oli lähes täynnä. Ohjelmisto tosin oli tänään  muuttunut osittain, joka oli vain hyvä asia ainakin niille, jotka ovat nähneet bändin useasti.

Itselleni ainakin tänään hienoja hetkiä olivat Matin muija, Isossa talossa kun sikkaa tapettiin, Lännen lokeri (toimii aina) ja monta muuta.

J. Karjalainen on sanonut, että jos hänen omasta mielestään keikka on ollut hyvä, niin he soittavat Hoopon joulun. Tänään keikka oli todella hyvä.

Tervetuloa taas Raumalle... pikaisesti.