Venäjän presidentin vaalien vaalilautakunta väittää, että riippumattoman ehdokkaan Mihail Kasjanovin kannatuskortteja on tietyltä alueelta väärennetty. Näyttää siltä, että Kreml tekee kaikkensa oman ehdokkaansa voiton puolesta on se sitten länsimaisen demokratian mukaan oikein tai väärin. Kasjanovin ehdokkuus on siis vielä vahvistamatta, mutta yllätys yllätys Kremlin ehdokas Dmitri Medjev on jo virallisesti presidenttiehdokas.

Venäläinen demokratia mitä se on? Ei ainakaan samaa, mitä se demokraatisissa länsimaissa. Vapaat vaalit tarkoittavat sitä, että on yksi kansalainen ja yksi ääni. Venäläinen versio vapaista vaaleista lienee se, että Vladimir Putin on se henkilö ja hänellä on se ääni.

Putin on presidenttiuransa jälkeen melko varmasti Venäjän seuraava pääministeri eli käyköhän tämän jälkeen niin, että presidentti on pelkkä marionetti ja kaikki päätäntävalta on pääministerillä.

Saksan edellisen liittokanslerin Gerhard Schröderin sanoin: "Venäjä harjoittaa omannäköistään demokratiaa."  -Todella omannäköistään, mm. duuman vaaleissa kuljetellaan Nashi-nuoria (Putinin kannattja bussilla ympäri Moskovaa, että voivat äänestää useamman kerran. Tehdäänköhän tuo "bussikiertue" taas presidentinvaaleissa.

Tähän loppuun taas tämä vanha vitsi Neuvostoliiton ajoilta -Vanha nainen meni äänestämään ja sai kirjekuoren. Nainen alkoi avaamaan kuorta, kunnes virkailija kysyi:
"Mitä ihmettä te teette?"
Tähän nainen
"Ajattelin katsoa, että ketä äänestän".
Virkailija jatkoi
"Oletteko hullu nämähän ovat suljetut vaalit".